Akileïne

Akileïne heeft een speciale verzorgingslijn voor sportvoeten. De Medische Commissie van het Franse Nationaal Olympisch Comité heeft sinds de Olympische Spelen van Beijing voor deze producten gekozen. Twee producten die ik vaak adviseer:

Tano spray De huid looiende werking wordt ingezet ter voorbereiding van de voeten op lange afstanden zoals marathons, snelwandelen, trails & trekkings.

Nok crème Tegen wrijvingen en schuren. Het voorkomt blaren en schrale plekken op de voet, oksels, tepels en liesplooi. 

Footlogix

Footlogix Pediceuticals is een revolutionaire en innovatieve lijn van voetverzorgings-producten. Aandoeningen aan de voethuid zoals droge huid, eelt, kloven, schimmelnagels, koude voeten, zweetvoeten en vermoeide benen – Footlogix geeft altijd zeer goede resultaten. De wetenschappelijke formules van Footlogix zijn ontwikkeld met de unieke en baanbrekende Dermal Infusion Technology®.

Dankzij deze technologie kunnen de actieve bestanddelen sneller en dieper van de hoornlaag naar de diepere huidlagen doordringen, voor een effectiever herstel.

Vrijwel alle producten uit de Footlogix-lijn komen in een mousse-vorm.

Wandelwol

Wandelwol is een antidruk-product van 100% schapenwol. Het materiaal is zacht, bevat lanoline (wolvet) en is biologisch afbreekbaar. Het absorbeert transpiratievocht en ventileert. Zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. De antidruk-wol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaarvorming. Werkt druk-ontlastend en is een behoud voor teennagels en voeten.

Voor wie
WandelWol is geschikt voor wandelaars, sporters, shoppers en mensen met weinig vetpolster onder de voet, koude voeten, pijnlijke likdoorns tussen of rondom de tenen, wintertenen, hielspoor en bij branderig gevoel onder de bal van de voet. 
Ter voorkoming van traumanagels bij het sporten of bij lange afstandswandelingen. 
Werkt niet genezend, maar verzacht.